Skip to content

Waarom ik pedicure ben geworden

Jaren geleden deed ik mijn opleiding voor ziekenverzorgende, nu zou het verpleegkundige heten, in een klein streekziekenhuis in IJsselstein.
In die tijd moesten we alles leren en alles doen wat voor handen kwam, daar hoorde ook voet en handverzorging bij. Soms kwamen er op de afdeling wel eens 2 oudere dames, die zich pedicure noemden, maar wij kregen meer het gevoel of ze rechtstreeks van het tuincentrum vandaan kwamen. Meestal konden wij na afloop van de zogenaamde voetbehandelingen verschillende voeten gaan verbinden en met regelmaat moest er een antibioticakuur aan te pas komen, omdat er totaal niet hygiënisch gewerkt was! Later ervoer ik nagenoeg exact hetzelfde in diverse verzorgingshuizen waar ik later werkzaam was. Dit moest toch anders kunnen.
Diploma RiaDus in 1984, ja zo lang geleden al, heb ik me aangemeld bij de opleiding Chiropodist.Ik deed een versnelde opleiding en zodoende behaalde ik juni 1985 mijn diploma.

Ik had meteen   een baan in een verpleeghuis in Utrecht, mede omdat ik daar al werkte en daardoor enorm veel ervaring opdeed.! De afgelopen jaren heb ik in diverse instellingen gewerkt, w.o.  Revalidatiecentrum De Hoogstraat.
PraktijkruimteAan huis, in mijn eigen praktijkruimte ontvang ik de meeste cliënten., maar ik ga ook naar mensen toe die niet zelf hier kunnen komen. Ik denk dat ik tienduizenden voeten heb behandeld en nog steeds doe ik het met heel veel plezier. Het geef mij voldoening als ik mensen kan helpen, zeker de cliënten die denken dat ze met bepaalde klachten maar de rest van hun leven moesten leren leven en die ik soms binnen 10 minuten van diezelfde klacht heb afgeholpen. Ook het contact met mensen vind ik erg belangrijk, ik hou er soms dierbare vriendschappen aan over.
Ik denk dat ik ook anders werk dan de gemiddelde pedicure, bij mij is het pedicuren behalve medisch ook een sociaal gebeuren.
Vorig jaar augustus heb ik mijn 30 jarig jubileum gevierd. Eigenlijk was het de bedoeling om dat 5 jaar geleden te doen, als zilveren jubileum, maar door verdrietige omstandigheden ging dat toen op het laatste moment niet door. Daarom heb ik het afgelopen zomer met een receptie gevierd.
Ik hoop nog verschillende jaren dienstbaar te kunnen zijn  als pedicure, ik haal er veel blijdschap, warmte en voldoening uit.